Herinneringen, je hebt ze aan iets of iemand. Aan situaties en ervaringen. Herinneringen als boodschappers om onze weg naar de toekomst te bewandelen. Maar herinneringen zijn er ook om te koesteren omdat ze jou zo dierbaar zijn. Of omdat ze troost bieden. Herinneringen, ze laten ons zien wie we zijn, waar we vandaan komen, hoe we ons willen voelen en waar we naar toe willen.

Met ‘Tastbare Herinneringen Borduren’ help ik jou met het creëren van een dierbare herinnering aan iemand die je verloren hebt. Het gaat om verbinding maken met liefde. Het gaat over pijnlijke gevoelens, juist omdat je iemand hebt verloren. Maar het gaat vooral over de mooie herinneringen. Het gaat over het afscheid nemen van dingen die achter blijven, zoals kleding, foto’s, juwelen, schrijfsels en andere spullen. Het zijn niet zomaar dingen die je weggooit.  Het voelt vaak zo definitief. Je kunt te maken hebben met schuldgevoelens, met je eenzaam of niet begrepen voelen. Er hangen zoveel herinneringen aan vast. Het is met zoveel liefde gebruikt of gedragen. Het gaat over het koesteren van die herinneringen. Over troost ervaren en jezelf moed en kracht geven. Over een houvast in moeilijke momenten.

Hoe waardevol is het dan als je met die spullen nog iets dierbaars kunt creëren zodat je èn kunt opruimen, maar meteen ook iets nieuws creëert zodat je er toch niet helemaal afscheid van moet nemen. 

Hoe een geborduurde herinnering er dan uitziet? Je werkt voornamelijk met textiel. Je kunt iets maken dat je laat inlijsten. Of je maakt een kussenovertrek. Allerlei herinneringen in een boekvorm, een tas, een deel voor in een plaid, een jurkje. Alles is mogelijk. 

Dus wat je in deze workshop doet, is iets tastbaars maken waardoor je een nabijheid ervaart die alleen jij kunt ervaren. Ik help je met het creëren van iets tastbaars. Iets waaraan je je kunt vasthouden. Waar je troost en kracht uit haalt en waarmee je herinneringen levend houdt.

We zijn samen in een kleine groep en je hebt geen borduurervaring nodig om deze workshop te volgen. In vier dagdelen neem ik je mee op reis. Op reis door jouw verhaal. Een reis door materialen en mogelijkheden. Een reis naar verwezenlijking.

Inbegrepen is koffie, thee en versnaperingen. De eerste dag is er ook een gezamenlijke lunch voorzien.

Voor de materialen ga je zelf zorgen. Daarin ga ik je ook begeleiden. Je zult verrast zijn met welke materialen je allemaal kunt werken.

Aan het einde van de workshop heb je jouw eigen unieke Memory Lane met jouw verhaal. Iets dat je koestert of richting geeft. Het helpt je jouw herinneringen levend te houden. Want beelden zeggen meer dan woorden. Beelden communiceren op een dieper niveau; het onbewuste.

Je maakt tijdens de workshop gebruik van een atelier-borduurframe, welk je ook mee naar huis krijgt. De eerste dag betaal je daarvoor ter plaatse een waarborgsom van € 150,-. Na afloop ontvang je de borgsom contant terug, mits het borduurframe onbeschadigd is.

  • Vooralsnog geen nieuwe data bekend

Prijs is € 375,- per persoon. 

Tijden
Dag 1 van 9.30 – 13.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur)
Dag 2, 3 en 4 van 9.30 – 12.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur)

Locatie:  Lanaken

Voor deze workshop is geen borduurervaring nodig.

Wanneer je wilt werken met de Haute Couture Borduurtechnieken, dan is een workshop Broderie d’Art aanbevolen. Zie hier voor meer informatie over die workshop. Informeer naar de speciale voorwaarden in combinatie met deze workshop.

Heb je nog een vraag of wil je je graag aanmelden, neem dan contact met mij op via de contact-pagina. Of bel mij op onderstaand telefoonnummer.

 

Klik hier voor het verhaal dat bij dit jurkje hoort.

Reacties van anderen

“Ik vroeg mij van te voren af of ik het wel zou kunnen, maar dat was al snel omgezet naar gezonde nieuwsgierigheid. De omgeving voelt veilig om te vertellen over iets dat mij dierbaar is. Ik vond het heel fijn om er mee bezig te zijn omdat het mooie herinneringen boven bracht. Uiteindelijk ben ik blij dat ik mijn mooie herinneringen heb kunnen vertalen in een intuïtief borduurwerk.” Susan


“Het maken van een memory lane is een héle mooie manier om een herinnering tastbaar te maken en vast te leggen. Ik vind mijzelf helemaal niet creatief, dus keek er ook een beetje tegenop hoe ik moest beginnen. Maar Mariëtte heeft me tijdens alle lessen heel goed begeleid en samen met mij gekeken naar wat bij mij past. Door vragen te stellen, zelf ook ideeën te delen en het geven van tips hoe ik het kan maken, is het een heel mooi eindresultaat geworden waar ik erg tevreden over ben. “Lianne

“Met een open geest begon ik aan de workshop en ben aangenaam verrast door de vele mogelijkheden om creatief bezig te zijn. Het heeft mij uitgedaagd en enthousiast gemaakt. Mariëtte is enthousiast en denkt mee. Ze heeft mij geïnspireerd van het eerste tot het laatste moment. Dat heeft positief bijgedragen aan de dierbare herinnering aan mijn zus.” Yvonne