Broderie d’Art. Daar waar liefde en passie voor handwerken en borduren elkaar ontmoeten. 

In een ontspannen en plezierige setting leer je de eerste beginselen van het Haute Couture Borduren. Een inspirerende techniek met oneindig veel mogelijkheden. In de bekende modehuizen, zoals Dior en Chanel, wordt de techniek veelal rechtstreeks op haute couture kleding toegepast. De techniek is even zo goed toepasbaar voor het maken van applicaties.

Wat ga je tijdens deze dag leren
 • Opspannen van het borduurframe om tot het beste resultaat te komen
 • Hoe de Lunéville naald te gebruiken
 • Aan- en afhechten van de draad
 • Borduren van de kettingsteek, de basissteek met de Lunéville naald
 • Verwerken en experimenteren met kraaltjes
 • Verwerken en experimenteren met pailletten
 • Verwerken en experimenteren met tubes
 • Werken met de kralennaald
 • Onzichtbaar aan- en afhechten met de kralennaald
 • Strass steentjes opnaaien
 • Zelf fantasie pailletten maken
 • Materialen kennis
 • Patroon overnemen op stof

Aan het einde van de workshop ben je al in staat je eigen exclusieve en creatieve creaties te borduren.

 

 

Deze workshop is voor iedereen die wil leren om op een ambachtelijke en duurzame wijze kleding of accessoire te verrijken met een toets van glamour. Ervaring is niet nodig. Interesse en ‘goei goesting’ des te meer.

Data: 28 mei 2022 en 9 juli 2022

Locatie: Lanaken. 
Aanvang: 9.30 uur; einde 16.30 uur

Een hele dag sta ik garant om jou een onvergetelijke dag te bezorgen op het vlak van kennis en gastvrijheid. Deze dag is inclusief een uitgebreide gezonde lunch en koffie en thee.
Tijdens de workshop maak je gebruik van de atelier-basisset; het borduurraam, de Lunéville (haak) naald en de klosjeshouder. 

Wens je een workshop op locatie, informeer hier vrijblijvend naar de mogelijkheden. Of neem telefonisch contact op via onderstaand telefoonnummer. 

Heb je nog een vraag, neem dan contact met mij op via de contact-pagina. Of bel mij op onderstaand telefoonnummer.

Let op! Deze locatie is niet geschikt voor mensen met een allergie voor katten. 

 

 

Anne “Ik ben blij dat ik het geleerd heb. Het stond al jaren op mijn wensenlijst. Mariëtte stelt je op het gemak als het even niet goed lukt. Ook de ontvangst was fijn.”

Mariet “De manier waarop Mariëtte les geeft is heel zacht, rustig en geduldig. Ik had een heel fijn en geborgen gevoel. De uitleg was praktisch. Het was een interessante ervaring.”

Inge “Van te voren vroeg ik mij af of het wel iets voor mij zou zijn. Of ik het wel zou kunnen. Wat ik heel fijn vond was dat de groep niet te groot is. Voor mij was het intens, leerrijk en plezierig. Ik heb op een ontspannen manier iets bijgeleerd. Er is weer een nieuwe wereld voor mij open gegaan. ”

Sandra “Wat een gezellige en leerzame dag. Mariëtte legt alles goed en duidelijk uit. Ik moet wel nog wat oefenen om tot een mooi resultaat te komen. Maar dat hoort er bij. Dank je wel voor deze mooie dag.”

Jana “Ik vroeg mij af of er tijd genoeg was om het te leren. Maar het is snel te leren. En we kregen een uitgebreide uitleg over de steken.”

Sabrina “Van te voren vroeg ik mij af of ik het zou kunnen. Het was een leuke ervaring en ik beveel het iedereen aan die interesse heeft in mode en handwerk.”