Creativiteit en rust vinden

Zit jij ook zo veel in je hoofd? Gedachten die je onrustig maken omdat je nog zoveel moet doen. Omdat je niet toekomt aan het creëren van me-time. Omdat je geen keuze kunt maken. Omdat je niet precies weet wat je wilt. Omdat ….. 1001 redenen zijn er te bedenken.

Maar dat niet alleen. Soms hoor ik de uitspraak van iemand dat zij zichzelf niet creatief vindt. Mijn overtuiging is dat iedereen creatief is. Creativiteit is voor mij het bedenken en uitvoeren van de oplossing voor een ‘probleem’. We doen het allemaal heel vaak. Creativiteit beperkt zich niet tot het handwerken en knutselen.

En creativiteit is meer. Door op een expressieve manier bezig te zijn met je handen, maakt het je hoofd lichter. Het verlegt namelijk je focus van je hoofd naar je hart. En daardoor ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën, maar ook over hoe je anders kunt omgaan met de verhaaltjes in je hoofd. Soms gebeurt dat meteen. Soms gebeurt dat pas later. Maar door vaker en vaker je focus te verleggen, ga je kleine veranderingen opmerken. En uiteindelijk gaat het je meer rust opleveren omdat je kunt ontspannen in het creëren met je handen.

Als je iets creëert, dan is dat niets anders dan dat je uiting geeft aan iets vanuit jouw ervaringen, kennis en persoonlijke voorkeuren. Alles wat jij creëert zegt iets over jou. Over wie je bent, wat je mooi en/of fijn vindt en waar jij je goed bij voelt. Door te gaan creëren ontstaan er vervolgens weer nieuwe creatieve ideeën. Ik weet nog heel goed dat ik dat laatste in twijfel trok. Er kwam maar geen schot in. Maar na verloop van tijd merkte ik inderdaad dat er meer en meer ideeën kwamen die voortborduurde op hetgeen er al was.

Binnen de workshop ‘Ontwerp en borduur jouw eigen Memory Lane’, is het net zo. Hoe meer je bezig bent met jouw verhaal, hoe meer ideeën en zelfs herinneringen zich aan je openbaren. Je staat in verbinding met herinneringen die je vorm geeft met borduurtechnieken en materialen. Nou hoor ik jou misschien wel denken dat je niet kunt borduren. Gelukkig is dat voor deze workshop niet nodig. Je gaat niet borduren op de traditionele manier. Je kunt terugvallen op mijn begeleiding voor een heel persoonlijk resultaat.

Wil jij herinneringen tastbaar maken? Of wil je verbeelden hoe je je toekomst ziet? Neem voor informatie, prijs en data een kijkje op http://bit.ly/2R46wUX

Enkele reacties
‘Ik vroeg mij op voorhand af of ik het wel zou kunnen. Maar het is dus mogelijk om mijn mooie herinneringen te vertalen in een intuïtief borduurwerk’.

‘Mooi om te beleven hoe herinneringen weer levend worden door er bewust mee bezig te zijn.’

‘Zalig om mezelf me-time te gunnen in een interessante, rustige en veilige setting.’