Broderie d’Art, niet alleen voor professionals

Als je de filmpjes en foto’s bekijkt met borduurwerk van de grote modehuizen zoals Dior en Chanel, dan denk je al snel dat het alleen is weggelegd voor de professionals. Niets is minder waar.

Het tijdperk waarin we leven vraagt steeds meer openheid over de gesloten werelden. En gelukkig zie je dat ook de grote modehuizen steeds meer laten zien van het luxe en romantische borduurwerk en hoe ze dat toepassen. Inmiddels kan ook jij leren hoe je deze technieken gebruikt. De borduursters bij de modehuizen borduren jaren voordat ze bepaalde technieken beheersen. Het blijft een ambacht waarin je beter wordt naarmate je er langer mee bezig bent.

IMG_2270.JPG

Detail uit kinderjurkje ‘Diana’

Het bijzondere van deze techniek is dat je je handen vrij hebt om mee te werken. Je werkt namelijk op een borduurraam. Naast het werken met prachtige materialen kun je ook je eigen materialen creëren om mee te werken. Zo heb ik bijvoorbeeld pailletten gemaakt van de folie van koffieverpakkingen. Met welk oog kijk jij naar materialen? Ik help je graag op weg met de basistechnieken, zodat jij je eigen creativiteit kunt laten vieren.

Bekijk hier de prachtige video’s die ik op Pinterest heb verzameld.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een workshop, kijk dan op deze pagina voor het actuele aanbod.