Borduren met ‘afvalmateriaal’

Broderie d’art staat het absoluut toe om te werken met andersoortige materialen dan de nieuw aangekochte, waaronder pailletten.

Regelmatig vraag ik mezelf af wat ik met materiaal kan doen dat normaal gesproken in de prullenbak verdwijnt. Ik was aangenaam verrast dat ik prachtige pailletten kan maken van de folie van koffieverpakkingen (filterkoffie, koffiecups). Voor de juiste pailletvorm gebruik ik papierponsen. Je kunt ze natuurlijk ook zelf snijden, tekenen en knippen. De pailletten op de foto hieronder zijn gesneden en gevouwen.

img_1973-e1503427983955.jpg

En wat te denken van klein materiaal uit de bouwmarkt. Op onderstaande foto zie je dat ik metalen vierkantjes heb gebruikt. Ze zijn het raster waarop ik in lagen ga werken. Het is overigens de basis van één van de jurkjes voor het project 1001 Jurkjes.

IMG_0964

Weliswaar komen deze vierkantjes niet uit de bouwmarkt, maar ik ben er zeker van dat je een volgende keer anders naar klein materiaal kijkt.

Tijdens de workshops Haute Couture Borduurtechnieken besteed ik ook aandacht aan andersoortige materialen. Nieuwsgierig wat je nog meer leert tijdens die dag, kijk dan op deze pagina.